İBB’nin 2015 yılında Kadir Topbaş döneminde başlatarak 2016 yılında hizmete açtığı Şile Dolgu Alanı gerek festivallere ev sahipliği yapması, gerek ailelere sosyal yaşam alanı yaratması, gerekse de vatandaşa ücretsiz spor yapma imkanı sunması nedeniyle kuşkusuz ki ilçe merkezinin en gözde lokasyonlarından birisi halinde.
Ancak popüler bu lokasyonda denetimsizlik hat safhada. Zira içeride motosikletler cirit atıyor. Yaz aylarında ise çadırcı ve mangalcıların gözde mekanı haline geldi. Özellikle yaz mevsiminde yüzölçümüne göre zabıta sayısı çok yetersiz kalan Şile Belediyesi bölgede denetimi sağlayamıyor.
Lakin tenha geçen diğer aylarda parkta oluşan başıboşluk anlaşılabilir değil! Zira içeride motosikletler dolaşıyor. Hali hazırda araç için dört giriş kapısı bulunan alanın çok sayıda da yaya giriş kapısı mevcut.
İlçe merkezinde ailelerin çocuklarını özgürce bırakabildiği tek yer olan parkta motosikletlerin dolaşması tedirginlik yaratmaya başladığı gibi olası bir kazada “Sorumlu kim?” sorusunu akıllara getirdi.
Yeterli denetim ve uygulamaların olmaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde parkta bir trafik kazası gerçekleşti. 66 Yaşında ki H.E. isimli vatandaş yanında kızı ve torunları ile dolaşırken arkadan gelen bir motosiklet sürücüsü kendisine çarparak sağ kolunun çatlamasına, kalça ve kolunun ezilmesine sebebiyet verdi. Aile konuyla ilgili yasal süreç başlatırken motosikletlinin çocuklardan birine çarpmaması teselli oldu.
Konuyla alakalı olarak kapıların kapatılarak tek bir kontrollü kapıdan zabıta veya özel güvenlik ile denetimin sağlanması daha emniyetli bir seçenek olarak düşünülebilir.
Belediye zabıta yönetmeliğinin “Görevler” 11md. ç) Trafikle ilgili görevleri;
3) Yetkili organların kararı uyarınca tespit edilen durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinde gereken denetimleri ve diğer iş ve işlemleri yapmak.
6) Belediye sınırları içerisinde kaldırımları, toplu taşıma araçlarına ait durakları, yangın musluğu, doğalgaz kutusu, yeşil alan, engelli geçişi ve benzeri yerleri motorlu veya motorsuz araçlar ile işgal edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu doğrultusunda işlem yapmak, bu araçların sahipleri tarafından kaldırılmaması ve sahibinin bulunamaması halinde yetkili birimlerle en yakın otoparka çekilmesini sağlamak, ruhsatında belirtilen amacı dışında kullanılan motorlu araçları emniyet birimlerine bildirmek.
SON YAZILAR