YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ OLMAK İSTEYENLERE ÖZEL EĞİTİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çeşitli bölgelerde sahipsiz sokak hayvanlarının sorumluluğunu üstlenmek ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyenler için eğitim programı düzenledi. Eğitime katılan hayvanseverler, acil yardıma muhtaç olan hayvanların bir sağlık kuruluşuna ulaştırılana kadarki süreçte neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ OLMAK İSTEYENLERE ÖZEL EĞİTİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Başkentte sokak hayvanlarının korunması için üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla iş birliği yaparak eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

Ankara Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliğiyle Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyen vatandaşlar için eğitim programı düzenlendi.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen eğitim; sahipsiz sokak hayvanlarının sorumluluğunu üstlenmek ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyenler için düzenledi. Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oytun Okan Şenel hayvanseverleri, acil yardıma muhtaç olan hayvanların sağlık kuruluşuna ulaştırılana kadarki süreçte neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Bugüne kadar 300’den fazla hayvanseverin katıldığı eğitimlerin sonunda Ankara Valiliği’nden onaylı kimliklendirme belgesi veriliyor.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Eğitime katılan vatandaşların hem sahada hem de hukuki konularda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelerde yapmış olduğumuz faaliyetlerde en önemli paydaşımız olan yerel hayvanları koruma görevlilerinden biri olmak isteyen vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizi Ankara Üniversitesi ve Ankara Valiliği ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Eğitimlerde özellikle 5199 Hayvanları Koruma Kanunu, hayvan davranışları, hayvanların bakımı ve beslenmesi ile temel ilkyardım konularında kursiyerlere bilgi veriyoruz. Eğitimlerimiz gelen talepler doğrultusunda devam edecek” diye konuştu.

 

KATILIMCILARA ANKARA VALİLİĞİ ONAYLI KİMLİKLENDİRME BELGESİ VERİLİYOR

Yenimahalle’deki BELMEK binasında gerçekleştirilen 45 kişinin katıldığı eğitimde Doç. Dr. Oytun Okan Şenel vatandaşların sorularını tek tek yanıtladı.

Eğitimlerde; hayvanseverlere kırığı ya da kanaması olan, travmaya maruz kalan sokak hayvanlarına nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin öğretildiğini kaydeden Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oytun Okan Şenel ise şunları söyledi:

“Çok önemsediğimiz bir eğitim. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu aslında hayvanseverleri çok güzel tanımlıyor ve onları kanunla çok önemli bir pozisyon tanımlıyor.  Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi bu alanda çalışacak hayvanseverleri resmi olarak tanımlayıp sertifika etmeyi amaçlıyor.  Hayvanseverleri iş yaptıkları alanda bilgi ile donatmak hayvanlara yönelik hizmetlerin çok daha nitelikli olarak yürütülmesini sağlıyor. Hayvanlar sokakta çok fazla sağlık sorununa maruz kalıyor.”

Eğitime katılan vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Nükhet Çelen: “Çok büyük bir hayvanseverim. Buraya da büyük bir zevkle geliyorum. Bu sene eğitimi çok daha güzel buldum. Çok faydalı bir eğitim çünkü her yerde kediler ve köpekler var ve beraber yaşıyoruz.

-Kudret Selen: “Emekli adayıyım, Ankara Büyükşehir Belediyesinin böyle bir kurs düzenlediğini duydum ve katılmak istedim. İyi ki de katılmışım doğru bildiğim yanlışları doğrusunu burada hocamız sayesinde öğrendim. “